Szigetköz Expo Mosonmagyaróváron

 

A programot a Szigetköz Turizmusáért Egyesület szervezi az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

  

A kedvezményezett neve: Szigetköz Turizmusáért Egyesület 

A projekt címe: Szigetköz Expo 2019 

A szerződött támogatás összege: 7.000.000,- Ft 

A támogatás mértéke: 100% 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.04.30. 

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00945

 

A projekt tartalmának bemutatása: 

A program a Széchenyi 2020 keretében valósul meg a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00945-ös számú projektben. A Szigetköz Expo fővédnökei Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, agrárminiszter és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere és a Térségi Társulás elnöke. Az első nap tematikája Szigetköz és Mosonmagyaróvár gazdasági jelene és jövője. A második nap témája Szigetköz és Mosonmagyaróvár turisztikai lehetőségei. mindezt online formában tekinthetik meg az érdeklődők a Flesch Központ színházterméből és aulájából, élő közvetítés keretében a világhálón. 

A két napos rendezvényen Szigetköz és Mosonmagyaróvár gazdasági és turisztikai jelenét és jövőjét jelenítik meg helyi és országos szakemberek segítségével. Előadások és kerekasztal beszélgetések keretein belül nyílik lehetőség bemutatkozásra, vitára. A rendezvény célja, hogy megismerjék egymást a Szigetközben élő vállalkozások, vállalkozók, a lehető legnagyobb rálátást biztosítani Szigetköz régi és új turisztikai lehetőségeire. 

A szervezők felkészültek a rendezvények látogathatóságának korlátozására, online lebonyolításra is. A települések standokkal, bemutatókkal települnek ki, melyeket az online közvetítésben is megtekinthet a lakosság. Workshopok, kerekasztal beszélgetések és előadások, bemutatkozó kisfilmek várnak ebben a két napban mindenkit, aki szeretne többet tudni a térség lehetőségeiről, adottságairól, és eszmét cserélni a jövőről. 

A két napban 13 előadás, 8 kerekasztal beszélgetés és három workshop is lesz a konferencia jelleggel megrendezett programsorozaton. A kiállításokon, bemutatkozó előadásokon több mint 50 vállalkozás, település, kezdeményezés ismerhető meg a Szigetközből. Az első nap végén mindenkit egy nagy előadásra várnak a szervezők. Balogh Levente a Szentkirályi sztorival várja az érdeklődőket. A második napot Geszti Péter Le fogjuk győzni! című előadása zárja.  

A projektről bővebb információt Gráfi Szabolcstól (Elérhetőség +36 30 997 6075) kérhetnek, aki a program szakmai felelőse. Az online bekapcsolódó nemzetközi előadásokról friss információkat a www.szigetkozexpo.hu oldalon és a rendezvény facebook oldalán olvashatnak.

 

 

 

2022.02.15.