Hozzávalók:
- 6 szelet kicsontozott rövidkaraj
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg füstölt sonka ledarálva
- 50 dkg savanyú káposzta (szálas)
- 2 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- babérlevél
- őrölt fűszerpaprika
- étolaj
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a darált húst és a darált sonkát. A fűszerekkel ízlés szerint megszórjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük.
Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a savanyú káposztát kicsit átöblítjük, a karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A húsos raguból leszűrünk a levétől annyit, amennyivel megtöltjük a karajszeleteket. Tehát a hússzeletekre halmozzuk a leszűrt húsos ragut, szorosan felgöngyöljük, és hústűvel mindkét oldalán gondosan betűzzük, hogy a töltelék ne tudjon kifőni.
Serpenyőben étolajat felhevítünk, majd a hústekercseket pár percig a forró olajban elősütjük, többször átforgatjuk, amíg kifehéredik a hús. Kivesszük az olajból és eltávolítjuk a hústűket.
A maradék húsos raguhoz keverjük a kiöblített savanyú káposztát. Ráhelyezzük a hústekercseket, aláöntünk 1 dl fehérbort, és
ha szükséges, kis vízzel felöntjük. 1-2 db babérlevelet tegyünk hozzá.
Lefedve felforraljuk, majd lassan főzzük puhára. Keverni nem szabad, csak néha rázogatjuk. Főzés közben az elforrt levet forró vízzel pótoljuk, és ha szükséges, fűszerezzük (só, bor). Végül a tejföllel behabarjuk.