Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csirkehús
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- ételízesítő
- só
- bors
- 1 evőkanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- A mártáshoz:
- 1 fürt piros szőlő
- 1 fürt fehér szőlő
- 1 evőkanál cukor
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat a mustárral és a fűszerekkel jól kikeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Alufóliába rúd alakba csomagoljuk, így utána lehet szeletelni.)
Az előzőleg levesben megfőtt baromfihúst lebőrözzük, kicsontozzuk és apróra feldaraboljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd a vajat megforrósítjuk, rátesszük a húst, átforgatjuk. Végül felöntjük a tejszínnel, és kissé összeforraljuk.
A szőlőmártáshoz a fehér szőlőt egy kis cukros vízben puhára főzzük, majd szűrőkanálba téve áttörjük, hogy a héja és a magja fennmaradjon. Ezután visszarakjuk a cukros lébe, és belefőzzük a piros szőlőszemeket is. Kevés vajjal besűrítjük.
A húst rizzsel és a szőlőmártással tálaljuk.