Danube Islands

Egyesületünk a szlovákiai Slovenský dom Centrope vezető partnerrel közösen sikeresen pályázott az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapján, ahol a Duna-szigetek turisztikai határokon átnyúló célállomásának fejlesztése című, SKHU/WETA/1801/1.1/016 számú pályázat támogatást nyert.

A projekt teljes költségvetése (beleértve a Vezető Partner és Szigetköz TDM): 50 492,73 EUR

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.04.15.

A projekt megvalósításának vége: 2020.03.15

 

A Duna szigetek desztináció annyiban lesz közös, amennyire a térségi szolgáltatók (utazás- és túraszervezők, szállás helyszolgáltatók, stb.) figyelembe veszik és ajánlják egymás szolgáltatásait, közös csomagokat hoznak létre. Ehhez szükséges első lépésként, hogy kölcsönösen megismerjék a másik oldal vonzerőit és szolgáltatóit. Ennek érdekében 2 alkalommal, 10-15 szolgáltató részvételével egynapos tanulmányutat és kapcsolódó szolgáltatói fórumot szervezünk, melynek során személyes kapcsolatok alakulhatnak ki közöttük, megteremtve ezzel a későbbi közös kínálatfejlesztés alapját.

 

A Bike&Boat projektben kialakított közös márka és arculat alapján, az ott létrejövő online marketing eszközökön túl  a hatékony promóció fontos eszköze magas minőségű kiadvány létrehozása, 4 nyelven (SK,HU,EN,DE). Ebben a közös desztináció kiemelt vonzerői, szolgáltatói és a kínált élmények megjelenítése szerepel magas minőségű fotókkal. Helyi utazási irodákon, utazásszervezőkön és nagyobb turisztikai vásárokon terjesztik a partnerek. A kiadvány 12500 példányban, 200x200 mm méretben készül.

 

A közös desztináció hatékony piaci bevezetésének feltétele a küldő piacok (elsősorban Közép-Európa) turisztikai vásárain való megjelenés, ugyanis az utazásszervezők, turisztikai ajánlatokat, csomagokat értékesítő szereplők itt érhetők el közvetlenül. A projekt során 2 nemzetközi váráson tervezünk részt venni.  vásárokon való részvétel felelős szervezője a Szigetköz TDM, de lehetőséget biztosít a szlovák oldal képviselőinek személyes részvételére is a vásárokon. Az utazási és szállásköltség nem része a projektnek.

 

 

Partnerséget építünk

 

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

http://www.skhu.eu      www.rdvegtc-spf.eu

 

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

2020.12.03.