A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

 

FLESCH KÖZPONT

 

Színház

 

 A DZSUNGEL KÖNYVE

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 13. péntek, 14. szombat, 15. vasárnap  18:00

Szeptemberben utoljára tekinthetik meg a Theatrum ad Flexum előadásában A dzsungel könyve című musicalt.

2014-ben mutatták be először a mosonmagyaróvári közönségnek, egy hosszabb kihagyás után a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét műsorára tűzte a Kipling csodálatos művét, melyet Dés László, Geszti Péter és Békés Pál alkalmazta színpadra. A produkcióban közreműködik az a fiatalokból álló Ars Longa Theatrum és a Flexart Dance tánccsoport.

  

ELŐZETES:

PLETYKAFÉSZEK – ORFEUM BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Október 9. szerda 19 óra

Bohózat a Veres1Színház előadásában. Főbb szerepekben: Zorgel Enikő, Mihályfi Balázs, Verebes Linda, Nagy Sándor, Buch Tibor… Az Orfeum bérlet előadása. Bérletet váltani személyesen a Flesch Központban, vagy az 579-707-es telefonszámon lehet.

                                                                                                                                                        

HATAN EGY PIZYAMÁBAN, AVAGY BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT – OMNIBUSZ BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Október 16. szerda 14 óra

A Fogi Színház előadása az Omnibusz bérlet keretein belül. Bérletet váltani az 579-707-es telefonszámon, vagy személyesen a Flesch Központban lehet.

 

Kiállítás

 

ART FLEX

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 7. szombat 18 óra:

ART FLEX – a 2018. évi Art Flexum Téli Tárlat díjas Kelemen Benő Benjamin képzőművész és Tolnay Imre képzőművész, egyetemi tanár kiállításának megnyitója a Flesch Központ Galéria’ 94 kiállítótermében. A vendégeket köszönti: Csiszár Péter a Flesch Nonprofit Kft. igazgatója és Szentkuti Károly az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke.             

A kiállítást megnyitja: Pápai Emese művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum munkatársa. Látogatható a Flesch Központ nyitvatartási idejében október 1-ig.

 

FIÓK Ifjúsági Klub

Minden héten hétfőn és szerdán 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

CSALÁD ÉS KARRIERPONT

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

 

KULTÓRA

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 12. csütörtök 18 óra

KultÓra Szily Nórával – Szabad-e önzőnek lennem? Kötéltánc a megfelelési kényszerek között

A belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, regisztrációs jegyek a jegypénztárban kaphatók.

 

EGY ASZTALNÁL…

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 17. kedd 18 óra

Színpadi titkok, egy színdarab háttere

A Teatrum Ad Flexum Művészeti Társaság stábja segítségével bepillantást nyerhetünk a színfalak mögé, megtudhatjuk, hogy visznek sikerre egy-egy darabot a láthatatlan szakemberek. Beszélgetőtársaink az előadás ismeretlen arcai.

 

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT KÉPZÉSEI

FLESCH KÖZPONT

MOSONMAGYARÓVÁRI CSALÁD ÉS KARRIERPONT 2019-ES KÉPZÉSEI

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

2019. szeptember 11-12: Anya, mint erőforrás a munka világában; tréner: Csog Blanka

A cél az anyaság, a gyereknevelés, a háztartási munka értékként való felismerése, az itt szerzett tapasztalatok, készségek munka területére való átvihetősége.

A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyeket az anyaság kínál és amelyek fejlesztése a munkaerőpiacon is értéket képvisel. A résztvevő az aktuálisan betöltött szerepei azonosításával /anya, háztartásbeli/, azokat tudatosabban megélje. Önismereti munkájuk nyomán fejlessze kommunikációs és problémamegoldó, a szervező és időgazdálkodási, valamint konfliktuskezelő képességét, bővítse megküzdési stratégiáit. Önismeret, önértékelés fejlesztése útján az önmegvalósítás, a családban és a társadalomban betöltött hasznosság érzete fejlődjön. Megvalósíthassa a családi élet és a munka egyensúlyát.

2019. október 28-29: Munkaerő megtartása és a bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Business Coaching Mosonmagyaróvár

A tréning bemutatja a munka világába éppen csak belekóstoló, illetve visszatérő munkavállalóknak, továbbá a váltani kívánóknak, és a munkáltatóknak az alternatív lehetőségeket, ennek előnyeit, hátrányait. Cél, hogy tágítsuk mind a munkavállalók, mind a munkaadók látókörét az atipikus, alternatív munkavégzési lehetőségek széles tárházában. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az atipikus foglalkoztatásról. Munkavállalók szempontjából az állásinterjún történő kommunikációt fejlesszék, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, meg tudják fogalmazni és érvényesíteni is tudják érdekeiket. Munkáltatók számára lehetőséget biztosítson az alternatív munkavégzési lehetőségek megismerésére, ezáltal is segítve napjaink egyik legérzékenyebb területét a munkaerőpiacon, a munkaerő megtartást és bizalomépítést. Cél továbbá, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy közös tréning keretén belül szembesüljenek egymás nézőpontjaival e témát illetően

2019. november 20-21: Család – idő és költséggazdálkodás; tréner: Kopf Katalin

A képzés alapvető célja, hogy a résztvevők alapvető információkat sajátíthassanak el az időmenedzsment, a munka- és szabadidőegyensúly, valamint a költséggazdálkodás alapjairól. A képzés célja, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után megfelelő tudással rendelkezzenek idejük eredményesebb beosztásához, illetve képesek legyenek a rendelkezésre álló bevételeikkel a mindennapi életben előforduló költségeiket fedezni, illetve kiadásaikat megtervezni. A fent említett célok eléréséhez a résztvevők képzettségüknek és képességeiknek megfelelően, illetve esetleges fizikai vagy értelmi hátrányaik figyelembevételével minden lehetőséget megkapnak, hogy az elsajátítandó tudást később, mint együtt, mint külön-külön megfelelően használhassák.

 

Zene-tánc

 

A ZENE VILÁGNAPJA – FILHARMÓNIA BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 30. hétfő 19 óra

Műsor: E. Grieg: a-moll zongoraverseny, op. 16 J. Brahms: I. (c-moll) szimfónia, op. 68

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel: Berkes Kálmán, közreműködik: Balog József – zongora. A romantikus zene két nagyszabású remekműve hangzik fel a Győri Filharmonikus Zenekar a Zene Világnapjának tiszteletére rendezett ünnepi hangversenyén. Az első félidőben a norvég zene történetének legjelentősebb alakja, a kis formák nagy mestere, Grieg egyetlen versenyművét, Észak hűvös levegőjét árasztó, három tételes zongoraversenyét a magyar zongoraiskola egyik vezető művésze, Balog József szólaltatja meg. A koncert második felében a 19. század szimfonikus zenéjének alapműve, Brahms első – a kortársak által a bemutató után hamarosan csak Beethoven 10. szimfóniájaként emlegetett – szimfóniáját hallhatják Berkes Kálmán művészeti vezető avatott vezényletével. Jegyár: 5.000 Ft

                                 

Egyéb

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

50+ 60-as hölgyeknek és uraknak

Minden kedden reggel 9 óra

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani nem csupán a testi egészséget és ezen keresztül a lelki harmóniát, de az élet minden területén változásokat hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatok fele. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel sokkal könnyebb „együtt élni”.

Info: Nagyné Erika, senior és gerincjóga oktató: 0670 2454114

 

TERMÉNYKIÁLLÍTÁS

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 4. és 6. között

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének hagyományos Terménykiállítása.